تحصیل در مدارس تیزهوشان و سایر مدارس برتر بنا به دلایل زیادی که دارد، باعث شده است تا هر ساله تعداد زیادی از افراد به دنبال تحصیل در این مدارس باشند و با هم به رقابت بپردازند. دلایل متعددی برای تحصیل در مدارس تیزهوشان وجود دارد که مهمترین آنها عبارتند از:
۱. آموزش باکیفیت: مدارس تیزهوشان به طور کلی از معلمان مجرب و کارآمدتر و همچنین امکانات آموزشی بهتری برخوردارند. این امر باعث می شود که دانش آموزان در این مدارس از آموزش باکیفیتتری بهرهمند شوند.
۲. فضای رقابتی: فضایی رقابتی که در مدارس تیزهوشان برای دانش آموزان فراهم میشود، که باعث انگیزه بیشتر، رشد و پیشرفت دانش آموزان میشود.
۳. تمرکز بر روی استعدادها: مدارس تیزهوشان بر روی استعدادهای دانش آموزان تمرکز میکنند و به آنها کمک میکنند تا استعدادهای خود را شکوفا کنند.
۴. آمادگی برای کنکور: مدارس تیزهوشان دانش آموزان را به طور مؤثرتری برای کنکور سراسری آماده می کنند. در این مدارس به دانش آموزان از همان ابتدا نکات کنکوری و تستی آموزش داده میشود و دانش آموزان بدون شرکت در کلاسهای خارجی همچون کلاس کنکور میتوانند به رتبههای برتر دست پیدا کنند و در بهترین رشته های ریاضی، تجری و انسانی در دانشگاههای برتر ادامه تحصیل بدهند.
۵. فرصت های شغلی بهتر: دانش آموزانی که در مدارس تیزهوشان تحصیل می کنند، به طور کلی در آینده شانس بیشتری برای کسب شغل های بهتر و پردرآمدتر دارند.
۶. ایجاد اعتماد به نفس: تحصیل در مدارس تیزهوشان می تواند به افزایش اعتماد به نفس دانش آموزان کمک کند. البته این موضوع اگر منجر به غرور کاذب شود، میتواند عواقب منفی داشته باشد.
۷. آشنایی با دانش آموزان نخبه: مدارس تیزهوشان فرصتی برای دانش آموزان فراهم می کند تا با دانش آموزان نخبه و هم سطح خود آشنا شوند.
۸. ایجاد فرصتهای بین المللی: مدارس تیزهوشان به دانش آموزان کمک می کنند تا در المپیادها و مسابقات بین المللی شرکت کنند.
آخرین تغییرات آزمون تیزهوشان ۱۴۰۳!
طبق اعلام رسمی سمپاد در سایت medu.ir، آزمون تیزهوشان ۱۴۰۳ با تغییراتی در مقایسه با آزمون سالهای گذشته مواجه شده است. این تغییرات فقط مربوط به پایه نهم به دهم است و در آزمون پایه ششم به هفتم هیچ تغییری ایجاد نشده است. مهم ترین تغییرات به شرح زیر است:
- ادغام آزمون تیزهوشان و نمونه دولتی: در سال ۱۴۰۳، آزمون ورودی مدارس استعدادهای درخشان (تیزهوشان) و نمونه دولتی در پایه نهم به دهم با یکدیگر ادغام خواهند شد.
- حذف سؤالات پایه هشتم: در آزمون تیزهوشان ۱۴۰۳، دیگر سؤالاتی از پایه هشتم مطرح نخواهد شد.
بنابراین، شما باید بر روی مطالب پایه نهم تمرکز کنید و درس عربی را به برنامه مطالعاتی خود اضافه کنید و آن را به طور تیزهوشانی مطالعه کنید.
دفترچه اول آزمون تیزهوشان نهم به دهم همانند سالهای گذشته شامل ۵۰ سوال هوش و استعداد تحلیلی است که شما ۵۰ دقیقه برای پاسخگویی به آن زمان دارید؛ این یعنی بخش هوش همچون سالهای گذشته از اهمیت زیادی برخوردار است.
دفترچه دوم آزمون تیزهوشان نهم به دهم شامل سؤالات درسی است که با نام استعدادهای تحصیلی شناخته میشود و شامل ۱۵ سؤال ریاضی با ضریب ۳، ۱۵ سؤال علوم با ضریب ۳، ۱۵ سؤال زمان و ادبیات فارسی با ضریب ۲، ۱۰ سؤال مطالعات اجتماعی با ضریب ۲، ۱۰ سؤال قرآن و معارف اسلامی با ضریب ۲ و ۱۰ سوال عربی یا ضرییب ۱ است.